EN ANDERLEDES BONDERØV I OVERSKRIFTER

Et overblik

Jeg har altid elsket at sætte baren højt og finde min egen vej I livet. Det motiverer mig I virkeligheden nok lidt, når folk siger, at “det kan du ikke gøre”.

Et par eksempler herpå er da jeg løb 48 kilometer som 14-årig efter 2 ugers optræning, da jeg startede min første virksomhed som 16-årig, skrev og udgav bogen TOPSTUDENT som 19-årig og tog min viden om produktivitet og time-management I brug til at skabe  de effektiviseringer, der har muliggjort IIH Nordic A/S’ kontroversielle 4-dages arbejdsuge på fuldtidslønninger og med rekordhøj top- og bundlinje.

Senere har jeg rejst, studeredet og arbejdet rundt omkring I verden. Jeg er nu CEO of cofounder af Resights, mens jeg driver Danmarks førende podcasts omkring iværksætteri og teknologi, Fremtidsfabrikken og landets største fællesskab af ejendomsinvestorer igennem, Ejendomsinvestoren.

Fun Facts

co-author of

2

books

conducted

27

public speeches

host on

3

podcast

visited

99

countries

lived in

7

countries

co-founder of

5

companies

GLOBE batch 11

Curiosity and Continuous Learning

Personligt ser jeg læring, eller rettere livslang læring og nysgerrighed, som det absolut vigtigste element for at excellere I noget som helst felt. Jeg synes samtidig, at det “at lære at lære” er det vigtigste for noget som helst ungt menneske. Måske noget menneske I det hele taget.

En ting er at lære gennem officiel uddannelse og selvom jeg da bestemt har været flittig på den front, så har jeg altid prioriteret læring udenfor uddannelsessystemet højere.

Det hænger også sammen med, at vi er så priviligerede I det 21. århundrede, at internettet giver os mulighed for at lære enhver tænkelig ting for under 1.000 kroner. De fleste ting helt gratis. For eksempel har jeg for nyligt lært mig selv spansk igennem en blanding af gratis materiale online og ved at tale med lokale I Latinamerika og efterfølgende opbygget mig en god basisforståelse indenfor programmeringssproget, Python. Jeg synes, at det er sådan en skam at ikke flere mennesker tager internettet I brug og tillærer sig selv nye ting. Det kræver blot 30-60 minutter om dagen, som nemt kan tages fra den tid, som vi alle bruger på sociale medier og TV.

Jeg er fuldt forstående for, at nogle mennesker har lettere ved at lære visse ting end andre. For eksempel er jeg ikke noget musisk talent, men har da lært mig selv at spille et par sange på klaver og guitar alligevel for at udfordre mig selv. Med det sagt er jeg stærkt overbevist om at alle kan opbygge enhver kompetence, da læring primært er en funktion af 1) tiden investeret og 2) de brugte læringsmetoder.

klaver

Entrepreneurship and Job Creation

I forlængelse af mit skriv om læring ovenfor, startede jeg også min første virksomhed som 16-årig med det mål at lære mig selv de kompetencer iværksætteri kræver. Var min første virksomhed baseret på en god ide? Nej. Blev det nogen kæmpe forretning? Nej. Lærte jeg værdifulde ting? Ja. Og det har været det væsentlige for mig med de forretninger jeg har startet, drevet og solgt indtil nu I mit liv. Jeg har lært om både B2C og B2B I både online og offline sammenhænge og prøvet kræfter med at drive forretning på både godt og ondt.

Jeg er nu medstifter og CEO af Resights, der muliggør datadrevne beslutninger i ejendomsbranchen ved at samle, strukturere og visualisere ejendoms-, ejer- og markedsdata.

Knowledge-sharing

Læring fører til viden og jeg holder ligeså meget af at dele viden og inspirere, som jeg gør af at lære I første omgang.

Podcasting har vist sig at være ekstra genialt, da det er to fluer med ét smæk. Læring gennem interviews med fantastiske mennesker, som så kan deles med et bredt publikum. Jeg driver, med min ene forretningspartner, Eske Gerup, podcasten Fremtidsfabrikken, der er landet førende podcast om iværksætteri og teknologi. Giv endelig et lyt, hvis du ikke allerede er en af vores fantastiske faste lyttere!

Udover Fremtidsfabrikken driver jeg også Danmarks førende podcast omkring ejendomsinvestering, nemlig Ejendomsinvestoren, hvor vi også har et investor forum på Facebook med flere tusinde medlemmer.

Udover at dele viden og inspirere igennem podcasting, har jeg også I mange år fungeret som mentor for andre unge. Derudover skriver jeg blog posts på diverse kanaler, når jeg kan finde tiden til det. Min viden om effektiv læring skrev og udgav jeg bogen, TOPSTUDENT – Tips og Tricks til Bedre Karakterer, om tilbage I 2015 sammen med Nicklas Brendborg. Det var ret vildt at udgive min første bog dengang som 19-årig og ikke mindst motiverende med de mange taknemmelige læsere, der fortsat kontakter os fra tid til anden.

Senest er jeg medforfatter til Lars Tvede’s 16. bog, SUPERTRENDS, der beskriver de teknologier og uskrevne regler, der vil definere fremtiden. Bogen er ganske simpelt et fantastisk værktøj for enhver virksomhedsleder, iværksætter og I virkeligheden enhver, der interesserer sig for, hvordan verden udvikler sig. Bogen udkommer I efteråret 2019.

Udover at skrive bøger, blog posts og drive podcasts, holder jeg rigtig meget af at holde foredrag. Med foredrag får jeg mulighed for at se folk I øjnene, besvare spørgsmål og indgå I en lærerig dialog. Det er ALTID fedt. Jeg har holdt en lang række foredrag for både virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Emnerne er som oftest omkring effektiv læring (TOPSTUDENT) samt time-management og produktivitet (4-dages arbejdsuge). Du kan læse mere om mine foredrag her.

lars 4 dages arbejdsuge

4-Day Work Week and Productivity

Medierne gik AMOK tilbage i Februar 2017, da vi indførte en fast 4-dages arbejdsuge (30 timer om ugen) på fuldtidslønninger I det digitale konsulenthus, IIH Nordic. De fleste syntes, at det var fantastisk, mens nogle ganske forstående også syntes, at det var noget hippie-værk og naturligvis påpegede, at det umuligt kunne være smart fra et forretningsperspektiv.

Bag overskriftshistorierne, som nu har kørt verden rundt I flere år er det dog slet ikke så hippie-agtigt. Vi brugte 18 måneder på at effektivisere virksomheden for at muliggøre en ekstra fridag hver uge. Vi ændrede medarbejdernes arbejdsvaner, vi forenklede en lang række processer, ændrede møde og mail-kultur og indførte mere teknologi til automatisering samt outsourcing igennem virtual assistants. Virtual assistants er noget jeg har arbejdet med I årevis og også anbefaler på det kraftigste.

Det var IKKE nemt, men vi lærte en frygtelig masse undervejs og endte altså med en 4-dages arbejdsuge på fuldtidslønninger. Det har givet lavere stress-niveau, lavere sygefravær, lettere rekruttering og især vigtigt overfor kritikere har omsætning og resultat aldrig været bedre.

Jeg holder nu foredrag om dette og de produktivitetsteknikker, som man kan tage I brug både privat og på organisationsniveau.

Det er væsentligt for mig at pointere, at jeg ikke anbefaler virksomheder at indføre en 4-dages arbejdsuge. Det væsentlige er ikke 4-dages arbejdsuge eller ej. Det væsentlige er at turde tænke ud af boksen og udfordre vores nuværende arbejdsvaner og teknikker. Der er rig mulighed for at vi ALLE kan arbejde smartere, hvilket så frigiver tid til enten at nå mere på arbejde eller have mere tid til familie, venner, hobbyer eller andet. Tid er den eneste ting, som vi ikke kan købe mere af – I hvert fald for nu da.

Adventure and Alternative Paths

HØJT HUMØR og livsglæde for mig selv og mine nærmeste er højeste prioritet. Jeg elsker at leve livet på min egen måde. Det indebærer konstant at lære samt at lave nye projekter og I de seneste år har det været meget præget af at studere og arbejde I udlandet, samt rejse verden rundt.

Jeg har arbejdet og studeret I 5 lande og rejst til +90 lande. Målet er at ramme land nummer 100 I en alder af 25 år. Jeg har dog ikke bestemt hvilket land, der får æren af at blive nummer 100.

Mine rejser har taget mig til mange distancerede lande og områder så som Transnistria, Malawi, Brunei, Patagonien og Okavango Deltaet i Botswana. Mens jeg forsøger at overtale mine venner er min drømmerejse fortsat at deltage i Mongol Rally, hvor man kører fra London til Mongoliet I en skralderkasse, mens man rejser penge til et godt formål.

At rejse er naturligvis ikke lige interessant for alle. Jeg synes dog, at der er en ekstremt vigtig pointe I at prioritere oplevelser her I livet. Vores liv kan slutte fra den ene dag til den anden, hvilket det I øvrigt var ekstremt tæt på for mig tilbage I januar 2017, selvom jeg dog smiler på billedet. Jeg synes det er sådan en skam, når folk har alt for travlt på den korte bane og udsætter deres drømme til sent I livet. Det går både for drømme om at rejse verden rundt, drømme om at bo I udlandet, drømme om at starte et iværksætterprojekt, drømme om at lære noget som at danse, synge, spille et instrument eller noget helt fjerde.

Det er videnskabeligt bevist, at vi mennesker lever lykkeligere liv, når vi konstant lærer og det er også videnskabeligt bevist, at vi til enhver tid er lykkeligere, når vi har noget at se frem til om det så er en planlagt rejse, en personlig udfordring eller et fremtidigt projekt. Sæt for alt I verden mål og lav en plan for at komme fra A til B. Jeg har selv en lille bucket list, som jeg forsøger at holde mig selv til ansvar for.